Litet, hemtrevligt

hunddagis, hundhotell & dogwalking

i Åkersberga, 2 mil norr om Stockholm

med hunden i fokus! 

Selmas Hundcenter

Dagis & Trim

Selmas Hundcenter startades 1/9 2015 av engagerade föräldrar till förmån för människor i behov av särskilt stöd som hamnat ”mellan stolarna” på sin väg ut i arbetslivet.

Vi har fyra personer fast anställda idag.

Anki (Verksamhetschef) och Therese (Pedagogiskt utvecklingsansvarig) är båda utbildade undersköterskor, hund/katt- trimmare och har mångårig erfarenhet av hundarbete och arbete med människor som har funktionsnedsättning.

Jeanette (Hundskötare) började som arbetstagare hos oss och har vuxit otroligt under denna tid, hundarna trivs och är trygga i hennes närhet. Vi ser henne som en stor tillgång och var det självklara valet när vi fick möjlighet att rekrytera en extra medarbetare.

Camilla (Hundskötare) var upphovshunden Selmas ägare. Hon har hjälpt till att passa hundar när folk åker på semester och fick för några år sedan erbjudande om att ha Selma på prov och det var perfekt matchning. Camilla har varit arbetstagare och praktiserat på flera hunddagis innan detta startades.

Anki, Therese och Camilla har genomgått Hunddagisutbildning.

Selma var den röda tråden som förde oss samman. Hon var uppfödd av Anki och ägdes under valp/unghundstiden av Therese som ett tag delade arbetsplats med Camilla. Camilla ville så gärna ha en hund men det är en stor uppgift att uppfostra en valp och Selma var ”färdig” hund men behövde ett tryggt hem på ålderns höst så det kändes helt rätt att föra samman de två. Selma gick tyvärr bort efter en tids sjukdom under hösten-17 men hon lever vidare i våra hjärtan.

Det var Camillas föräldrar som fick idén om att starta ett hunddagis som anpassad arbetsplats där deras dotter kunde växa i sin roll som anställd istället för att vara arbetstagare men samtidigt få det stöd som hon behöver. Både Camilla och Therese har själva neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande för både hundar och människor. Fasta rutiner skapar trygghet i att du alltid vet vad som förväntas av dig. Självklart inträffar saker som gör att det inte blev som vi tänkt oss men då har vi goda möjligheter att lära oss att tänka om.

Vi samarbetar med kommun och arbetsförmedling för att kunna ta in arbetstagare som på sikt kanske har tillräckligt med verktyg att klara att gå över i anställning på ett annat hunddagis eller bara få känna att man har ett riktigt jobb att gå till här på Selmas Hundcenter.

Vårt mål är att både arbetstagare och hundar ska vara trygga, få möjlighet till mental och fysisk aktivering, utvecklas och ha en positiv tillvaro under sin vistelse här.

/Personalen på Selmas Hundcenter

Selma