top of page

Vår verksamhet

Vårt sätt att arbeta på Selmas:

Vår filosofi är att alla hundar och människor ska få möjlighet att utvecklas i en lugn, trygg och positiv miljö. Det ska vara roligt att vara på dagis, att umgås med både sina kompisar, alla hundskötare och våra engagerade arbetstränande. Hundar är det bästa vi vet och vi vill göra allt för att just er bästa vän ska trivas hos oss. 

 

Utöver hunddagis erbjuder vi dels Pensionat och Dog Walking. Dog Walking innebär att vi kommer och hämtar din hund för en härlig promenad innan hunden åter lämnas hemma. 

Hur det hela började:

Selmas Hundcenter startades hösten 2015 av engagerade föräldrar till förmån för personer i behov av särskilt stöd, som hamnat "mellan stolarna" på sin väg ut i arbetslivet. Vi är ett arbetsintegrerat socialt företag som har personal dels med hundutbildning, dels med utbildning och kompetens att handleda personer i behov av arbetsinriktat stöd. 

Vi samarbetar bland annat med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och kommunerna i Norrort genom att erbjuda platser för arbetsträning till personer med funktionsnedsättning eller långtidssjukskrivning.

Vi utgår från att alla vill göra rätt, hund som människa, vi är också övertygade om att vi gör rätt när vi får rätt förutsättningar. 

Det är upp till oss på Selmas att skapa förutsättningar för hund och människa genom att anpassa våra krav, förväntningar och miljön till den nivå våra hundar och personal befinner sig på.

 

Är du intresserad av att arbetsträna hos oss?

Vi erbjuder Arbetsträning med utökat stöd genom handledning.

Gillar du hundar och vill utveckla din kunskap om både hundar och din egen arbetsförmåga i egen takt så finns vi här för dig.

Kontakta din handläggare vid intresse.

Vi välkomnar alla oavsett hur man identifierar sig eller vad man har varit med om.

bottom of page