top of page

"Din hunds andra hem"

Vi är säkra på att en känsla av trygghet och lugn uppstår när man har klarhet i vad som förväntas av en, vad man kan förvänta sig av fröknar och arbetstränande samt trygghet i att veta var, när och hur saker ska ske. 

Vi vill se till att din hund vill springa in till dagis varje dag, ha en toppendag och nöjd och glad åter komma hem till matte och/eller husse. Vi jobbar enbart med mjuka metoder och "hanterar" er hund som om det vore vår egen.

Selmas Hundcenters metod

När vår personal och våra arbetstränande får beskriva vår metod brukar det landa i flera olika områden, man kan se det som olika ingredienser som tillsammans kokas ihop till det som gör Selmas till just Selmas. 

Selmas "ingredienser":

Belöningsträning

Vi jobbar med positiv förstärkning och belönar det beteende vi vill se mer av. Vi jobbar primärt med godis som belöning, men även med beröm genom vår röst och vårt kroppsspråk. När en hund börjar hos oss får den lära sig vad den behöver kunna här på dagis, vi visar hunden vad vi vill att den ska göra och hjälper den att göra rätt, för att sedan berömma och belöna hunden. Hundar gör det som lönar sig, vilket gör att sannolikheten är stor att det belönade beteendet ökar. Det här gör att vi får glada hundar som vill och vågar testa sig fram och ta egna initiativ till kontakt. Att hundarna vågar och vill testa sig fram och söker mycket kontakt brukar leda till många härliga skratt och trevliga stunder ihop. 

Gruppdynamik

Våra hundar umgås i grupper av olika storlek. Vi vill att våra dagishundar ska trivas tillsammans och känna sig trygga med varandra, något som gör att vi lägger mycket tid på att lära känna hundarna och att sätta ihop grupperna. När grupperna sätts ihop tar vi hänsyn till storleks-skillnader, kön, energinivå, rasgrupp och personlighet, vi vill se till att ha de bästa förutsättningarna för hundarna att komma överens. För oss är det viktigt att din hund går ihop med- och tycker om andra hundar, så att din hund kommer trivas hos oss. 

Kunskap

Personalen utbildas kontinuerligt inom bla hundpsykologi, inlärningspsykologi, raskunskap, hundspråket, smittspridning/smittskydd och första hjälpen. Vi vill kunna säkerställa att all personal har god kunskap för att förstå- och ta hand om hundar i olika situationer som kan uppstå under dagistid. För oss är det viktigt att kunna guida hundarna på ett "schysst" sätt, samt ha förmågan att skapa och upprätthålla en trygg och harmonisk miljö för alla fyrfota vänner. 

Rutiner
Vi arbetar efter tydliga rutiner kring våra hundar. Alla "fröknar" och arbetstränande jobbar på samma sätt, vilket vi är övertygade om skapar en trygghet hos hunden. Genom våra rutiner skapas ramar för vad som förväntas av hunden, men primärt vad hunden kan förvänta sig av oss människor. Rutinerna gör att hundarna vet vad och när och hur saker ska ske. Hunden ska kunna känna sig trygg i att den vet att det inte spelar någon roll vem den går med då promenad-strukturen kommer se likadan ut i vilket fall. ​


KASAM

KASAM står för "Känsla av sammanhang" och det är just det vi jobbar med, dels för de fyrbenta, dels för de tvåbenta. För att en individ ska må bra behöver den känna sig "hemma" i ett sammanhang som är begripligt, hanterbart och meningsfullt. Det här är avgörande för en individs välmående och stresstolerans. Utifrån våra rutiner blir dagis begripligt och hanterbart för hundarna, de får tillhöra ett sammanhang dels bland människor, dels bland hundkompisar vilket gör dagis meningsfullt (och roligt), det samma gäller våra arbetstränande och vår personal.

​​​

Avledning

Ett ovärderligt verktyg på dagis. Genom att locka hundarnas fokus mot oss och belöna det med godis, styr vi hundarnas uppmärksamhet snarare mot oss än mot yttre stimuli såsom mötande hundar, "läskiga" elsparkcyklar eller övrigt genom att förekomma dem. Vi lär hundarna att det lönar sig att vara uppmärksamma på oss och kunna strunta i retningar eller distraktioner, både ute på promenad och inomhus på dagis.

Skvallerträning

Nästa steg i avledningen på promenad är att vi lär hundarna "skvallra" åt oss. Det spontana kan vara att "fya" hunden så fort den ser en annan hund eller retning. Vi jobbar snarare med att berömma hunden för att den sett retningen och rapporterat till oss genom att söka vår kontakt. Här använder vi oss av ett fast kommando som alla dagisfröknar och arbetstränande använder, allt för att tydliggöra för hunden att den gjort rätt och kommer få "lön" (godis och beröm) för skvallret. Det vi vill uppnå är att hundarna visar oss att det finns en retning och inväntar vårt agerande, snarare än att själva agera på den genom skall, utfall eller liknande. 

​Det bästa med Selmas "ingredienser"? Att de kokas ihop och bildar kärnan i Selmas Hundcenters metod. Samma metod använder vi oavsett vilken hund vi möter. Oavsett ras, kön, personlighet eller ålder. Det är ett "schysst" och trevligt sätt att arbeta både för oss och hundarna. Vi jobbar ständigt för att bibehålla en harmonisk, trygg och trivsam miljö dels för hundarna, de tvåbenta och våra hundägare.​​ 

Hund med koppel

Ring

070 480 68 99

Mejla

Följ oss

bottom of page